ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

Published November 17, 2014 by vayia p

Ε, ένα κερασματάκι έπρεπε να το φτιάξουμε λόγω της ημέρας (γενεθλιάκια) για όσους θα έρχονταν να μας ευχηθούν, οπότε είπα να δοκιμάσω και ένα γλυκάκι που δεν είχα ξαναφτιάξει. Πήρα, λοιπόν
1 1/2 πακέτο αμύγδαλα, ασπρισμένα και τριμμένα σε σκόνη
ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη γεμάτο
μισό ποτηράκι του κρασιού μέλι
ένα ποτηράκι του κρασιού νερό
ένα ποτηράκι του κρασιού σιμιγδάλι ψιλό
κανέλα μισό κουταλάκι
γαρίφαλο λιγότερο από μισό κουταλάκι
ροδόνερο

Τα ανακάτεψα όλα μαζί με το χέρι να γίνουν μείγμα μαλακό, που να πλάθεται όμως. Την έβαλα στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα να τραβήξει τα υγρά της και να γινει πιο σφιχτή. Έστρωσα σε ένα ρηχό ταψί μια λαδόκολλα και τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (τώρα η θερμοκρασία είναι και ανάλογη με το φούρνο). Αυτή η δοσολογία μου έβγαλε 30 κομμάτια. Μόλις τα έψησα και τα έβγαλα από το φούρνο, τα ράντισα με το ροδόνερο αφού είχαν κρυώσει καλά και μόλις το απορρόφησαν, τα πασπάλισα με αρκετή ζάχαρη άχνη. Η συνταγή είναι παρμένη από τις Γλυκιές Αλχημείες του Παρλιάρου, αλλά έχω αλλάξει λίγο τις δοσολογίες γιατί αυτές που έδινε το περιοδικό δεν μου έβγαζαν πολύ καλή ζυμούλα. Οι κριτικές ήταν πολύ καλές για το αποτέλεσμα και δεν έμειναν και για πολύ, οπότε νομίζω πως αξίζουν μια δοκιμή. Καλή επιτυχία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: