ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ ΑΧΛΑΔΙ

Published November 17, 2014 by vayia p

Οι σπιτικές μαρμελάδες είναι ένα υπέροχο γλυκάκι από μόνες τους, υγιεινό και μπορεί εύκολα κανείς να τις χρησιμοποιήσει ως συστατικό σε διάφορες συνταγές γλυκών, αλλά και με το βραδυνό τους γιαουρτάκι. Εγώ δοκίμασα να φτιάξω με μήλο και αχλάδι, γιατί μου είχαν μείνει αρκετά από αυτά τα φρούτα και ήθελα να τα χρησιμοποιήσω.

Τα υλικά μου.
8 μεγάλα κόκκινα μήλα
10 αχλάδια
300 γραμμάρια ζάχαρη
κανέλλα

Πώς την έφτιαξα
Καθάρισα και έκοψα τα φρούτα μου σε κυβάκια και τα έβαλα με τη ζάχαρη να σταθούν για καμιά ωρίτσα μέσα στην κατσαρόλα. Έβαλα ελάχιστο νεράκι (ένα ποτηράκι του κρασιού) και τα έβαλα να βράσουν. Αφού πήραν βράση και μαλάκωσαν, λίγο πριν δέσει το γλυκάκι μου τα πολτοποίησα με το μίξερ χειρός και έριξα την κανελλίτσα μου για να μοσχοβολήσει! Μόλις έδεσε καλά το κατέβασα από τη φωτιά και το έβαλα σε αποστειρωμένα βαζάκια! Για όσους το δοκιμάσουν εύχομαι καλή επιτυχία και καλές απολαύσεις. Κατά τη γνώμη μου, είναι και ιδανική για cheesecake!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: