ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Published December 30, 2014 by vayia p

Και αυτή η συνταγή είναι από το ημερολόγιο 2004 της Εύης Βουτσινά. Γράφω τη συνταγή εδώ όπως την έχει και το βιβλίο, ως προς τα υλικά. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση, σε όλους!!!

Υλικά
1/2 κιλό βούτυρο (εγώ έβαλα και το κλασικό και κερκύρας που μοσχοβολάει)
250 γρ ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι
2 βανίλιες (εγώ για πολλοστή φορά λέω ότι χρησιμοποιώ το εκχύλισμα, οπότε 2 κουταλάκια από αυτό)
1 κρασοπότηρο αλισίβα
1 ποτηράκι κονιάκ
1/2 κουταλάκι σόδα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση
Πρώτα χτύπησα τα βούτυρα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν και στη συνέχεια πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά. Τους κρόκκους, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, την αλισίβα, τη βανίλια. Αφού τα υλικά μου ενοποιήθηκαν, άρχισα να προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να φτάσω να έχω μια ζύμη εύπλαστη αλλά όχι σφιχτή. Έψησα τους κουραμπιέδες μέχρι να ροδίσουν και μόλις βγήκαν τους ράντισα με λίγο ανθόνερο να μοσχοβολήσουν. Μόλις ήπιαν και το ανθόνερο τους πασπάλισα με μπόλικη ζαχαρίτσα άχνη. Αυτά! Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε όλοι!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: